wi-fi

За останні кілька років готелі зіткнулися з новою проблемою: як поліпшити інфраструктуру Wi-Fi, так щоб гості змогли насолодитися улюбленим серіалом на Netflix, завантажити або завантажити відео і фото, не чекаючи своєї черги.

Основна проблема полягала в тому, що витрати на подібну інфраструктуру досить великі. У деяких готелях за користування Wi-Fi беруть окрему плату, але це вкрай небажано.

Як ваші гості отримують доступ до Wi-Fi? Пароль написаний на клаптику паперу? Або на картці-ключі? А може бути у вашому готелі пароль взагалі не потрібен? Все це вже виглядає застарілим, в той час коли відкривати номер і оплачувати рахунки можна буде безпосередньо зі смартфона. Взаємодія з персоналом стає все менш щільним, особливо в готелях бізнес-класу.

Так як же готельєри можуть отримати дохід від безкоштовного Wi-Fi. Секрет криється в соціальних технологіях. Давайте подивимося, як це працює, ось три простих способи:

Доступ

Забезпечення простого і легкого доступу до вашого безкоштовного Wi-Fi – ключовий фактор. Запропонуйте Вашим гостям реєструватися в вашому сервісі тільки один раз, використовуючи їх улюблену соціальну мережу або просто заповнивши просту форму. Тепер незалежно від того, чи будуть гості спілкуватися з персоналом чи ні, вони отримають доступ до безкоштовного Wi-Fi.

Клієнтам слід рекомендувати підключитися до ваших сторінок в соціальних мережах, що збільшить кількість передплатників, а також забезпечить готелю впізнаваність і популярність. Багато людей вже звикли до такого способу отримати доступ до Wi-Fi, саме так до бездротового інтернету підключаються в аеропортах в усі світі.

Аналіз

Поки ваші гості насолоджуються вашим високошвидкісним доступом в Інтернет, Ви можете дізнатися про них все: вік, інтереси, скільки часу вони проводять в Мережі, і адреси електронної пошти. Така статистика дозволить вам більш точно проводити маркетингові кампанії і розробляти пропозиції і послуги, які краще відповідають потребам ваших гостей.

Збір даних – це тільки верхівка айсберга. Ви зможете побачити, де найчастіше в вашому готелі гості користуються Wi-Fi. Це дозволить маркетологам просувати послуги або події, які будуть проходити в готелі, а також поліпшити вивіски і макети. Також ви зможете збирати дані про гостях, які обідають в вашому ресторані і відпочивають в вашому спа. Знову ж ця інформація дозволить персоналізувати маркетингові кампанії.

Дія

Отже, ваші гості користуються Wi-Fi, і ви краще розумієте їх інтереси і вимоги. Тепер пора діяти. По-перше, прямо на сторінці реєстрації, ви можете рекламувати події або спеціальні акції, які ви в даний час пропонуєте. Знаючи, в який час дня більшість ваших гостей входить в Мережу, ви можете відправляти персоналізовані повідомлення по електронній пошті і SMS. Ми можете розповісти гостям, що цікавого відбувається (або буде відбуватися) в вашому готелі, а також попросити залишити свій відгук в Google, на Facebook або Tripadvisor. Ще один варіант – дозволити іншим компаніям, які представлені в вашому місті / курорті просувати свої послуги через ваш Wi-Fi.

Таким чином, за допомогою соціальних технологій, ви не тільки зробите Wi-Fi легким для підключення, але і отримаєте відмінний інструмент для захоплення даних і маркетингу, який дозволить вам краще зрозуміти ваших клієнтів, а також поліпшити доходи TrevPar і підвищити кількість прямих замовлень. Є чітке розуміння того, що паритет цін по всій Європі доживає останні дні, тому вкрай важливо, щоб готелі та курорти будували великі бази даних користувачів для заохочення прямого бронювання. І соціальні технології Wi-Fi вдало вбудуються в цей процес.