10 нових технологій для готельних номерів

Готельні номери змінюються. Нові технології в готельній індустрії з’являються з приголомшливою швидкістю. І експерти кажуть, що багато хто з нових пристроїв, створених за останнє десятиліття, стануть найближчим часом буденними.

Ось короткий огляд 10 нових технологій. Отже, яке значення вони будуть мати для готельєрів:

  1. Вхід без ключа:

Пройшли ті часи, коли ви могли втратити ключ-карту і залишитися замкненим в номері. Найближчим часом карти замінить смартфон, кілька великих готельних мереж вже використовують цю технологію. Зокрема, Starwood Hotels надають гостям вхід без ключа через свій додаток SPG.

  1. Телевізор-дзеркало:

Уявіть, що під час свого перебування у ванній ви дивитеся телевізор в дзеркалі. Це вже стало реальністю в кількох фешенебельних готелях по всьому світу. Гості можуть дивитися телебачення в HD-якості у ванній кімнаті, сауні або басейні.

  1. Консьєрж по SMS:

Вже в багатьох готелях гість може по смартфону повідомити персоналу про свої потреби. Уявіть як зручно попросити нові рушники, не встаючи з ліжка. Ця технологія доступна, проста і скоро з’явиться в багатьох готелях.

  1. Розумні термостати:

Готелі все частіше використовують технологію термостата. Вона дозволяє гостям регулювати температуру в своїх номерах з мобільного пристрою, навіть якщо вони ще не були прийняті в номер.

  1. Потокове відео і аудіо:

Сьогодні в багатьох готелях гості можуть підключити свої комп’ютери, телефони або планшети до HD-телевізорів. Це дозволяє дивитися і слухати свої улюблені потокові канали, такі як Hulu, Spotify або Netflix.

  1. Розумне освітлення:

Освітленням, так само як і термостатом, можна управляти зі свого смартфона. Це особливо стане в нагоді тим, хто планує романтичний відпустку.

  1. Док-станції:

Це одна з найбільш поширених технологій в нашому списку, але саме наявність док-станцій гості розглядають як стандарт якості. Док-станції дозволяють гостям включати свої мобільні пристрої в годинник або динаміки, щоб одночасно слухати музику і заряджатися.

  1. Швидкісний інтернет:

Добре, коли готелі надають доступ до високошвидкісного інтернету. Але разом з цим виникла проблема зробити інтернет таким же швидким, як і у гостя будинку. Втім, цю проблему можна вирішити так: тарифікувати інтернет за швидкостями і продавати за різними цінами.

  1. Світлочутливі сенсори:

Цей просто, але ефективно. Сенсори вмикають світло, коли гість заходить в номер, і вимикають, коли в номері протягом якогось часу не спостерігається ніякого руху.

  1. Роботи:

Це звичайно фантастика, але в деяких готелях вже є роботи. Правда, роблять вони зовсім не те, до чого ми звикли в фільмах, максимум вони приготують вам кави.